Sycąca kanapka z chrupiącym boczkiem,śliwką,musztardą podana z ogórkami i patisonami w zalewie z curry i cebulką.
30 min
Składniki:
2 duże kromki chleba domowego
2 łyżki musztardy stołowej
1o plastrów boczku(plasterki powinny być wąskie i długie,by można było zawinąć śliwkę i żeby ją było widać)
7 śliwek suszonych
Dodatki:
liść sałaty,parę ogórków i patisonów robionych w zalewie z curry,mała cebula,pomidorki koktajlowe do dekoracji,ewentualnie keczup ,7 wykałaczek
Kanapka z boczkiem i śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.7 plasterków boczku rozłożyć ,na każdy dać po 1 śliwce zrolować i przebić po środku wykałaczką(by roladka ze śliwką się nie rozwinęła).Rozkładamy pozostałe plastry boczku i roladki boczku na blaszce i zrumienić w piekarniku w 160 stopniach przez ok.10 min.1 kromkę chleba posmarować 1 łyżką musztardy rozłożyć plastry ciepłego boczku ,przykryć drugą kromką chleba posmarować drugą łyżką musztardy.Na wierzch kanapki powbijać ciepłe roladki z boczku udekorować pomidorkami .Położyć na dużym talerzu,udekorować liściem sałaty ,ogórkami i patisonami,cebulką.Na brzegu talerza keczupem piszemy smacznego.
Porady
Tę kanapkę można podać z sałatką z pomidora i cebuli.
Komentarze