Roladki z boczkiem i śliwką

4.49 (173 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne i szybkie roladki w sam raz na rodzinny obiad.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów schabu bez kości
    6 cienkich plastrów boczku
    sól i pieprz
    majeranek
    100g śliwek suszonych
    olej do smażenia
    1/2 szklanki bulionu
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Roladki z boczkiem i śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbij, posyp solą, pieprzem i majerankiem. Na mięsie ułóż po kilka śliwek, zawiń w roladkę i obtocz boczkiem. Zepnij wykałaczką. Na patelni rozgrzej olej i smaż roladki z każdej strony. Zalej bulionem i duś około 15- 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować