Spaghetti z sosem warzywnym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Spaghetti z sosem na bazie pieczarek, cukinii, pomidorów, świeżego szpinaku, cebuli oraz z dodatkiem ziół prowansalskich.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
    6 pieczarek
    1 cebula
    1/2 małej cukinii
    1 puszka pomidorów
    3 garści świeżego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    Zioła prowansalskie
    Wędzona czerwona papryka
    Sól i pieprz
    Stary ser żółty do posypania na wierzch

Spaghetti z sosem warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

    2. Cebulę kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone w paski pieczarki. Przesmazamy razem chwilę.

    3. Dodajemy pokrojoną cukinię. Przesmazamy wszystko razem, aż nadmiar wody wypatruje.

    4. Dodajemy pomidory w puszce oraz zioła prowansalskie oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

    5. Dodajemy świeży szpinak oraz doprawiamy solą, pieprzem oraz wędzoną czerwoną papryką. Podajemy z ugotowanym makaronem i możemy posypać startym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy