Spaghetti z łososiem i sosem koperkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybkie, pyszne i zdrowe danie. Bez dodawania jakichkolwiek sztuczności. Sos idealny śmietanowy z aromatem świeżego koperku. Polecam :)

  • 30 min

Składniki:

  • 200g makaronu spaghetti pełnoziarnistego
    0,3 kg fileta z łososia świeży

    Sos koperkowy:
    2 pęczki koperku
    150ml śmietany 18%
    150ml śmietany 12%
    oliwa
    sól
    pieprz ziołowy
    0,15kg mozzarella

    Dodatkowo:
    8 sztuk pomidorków koktajlowych
    koper

Spaghetti z łososiem i sosem koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-28vs5sn 1. Makaron spaghetti ugotować al dente w osolonym wrzątku około 10 minut.
  • image-15iqsud 2. Łososia pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Wlać śmietany, doprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzewać jeszcze parę minut.
  • image-21gjslx 3. Koper drobno posiekać dodać do sosu, wszystko dokładnie wymieszać.
  • image-202epwg 4. Makaron odcedzić, wyłożyć na talerze, wylać sos z łososiem, posypać koperkiem i udekorować talerz pomidorkami przekrojonymi na pół.
  • image-18s3ihe 5. Smacznego:)

Komentarze

Podobne przepisy