300 g spaghetti
200 ml sosu pomidorowego
3-4 ząbki czosnku
1 łyżka mieszanki suszonego oregano i bazylii
sól
pieprz
50 g oliwek
150 g mozzarella
1 łyżka oliwy z oliwek
Spaghetti „gniazdeczka” w sosie pomidorowym i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Spaghetti ugotuj al dente. Czosnek obierz i drobno pokrój. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i podsmaż delikatnie czosnek. Dodaj sos pomidorowy, oregano i bazylię. Przez chwilę jeszcze dusimy. Następnie wymieszaj z makaronem.
2.Na blachę/żaroodporną formę wyłóż spaghetti w kształcie gniazda. W środek włóż kawałek mozzarelli i oliwkę. Skropić oliwą z oliwek. Piecz w temp. 180 stopni przez 12-15 minut.
Komentarze