REKLAMA

Sos z rzodkiewkami

wyświetlono: 60 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go błyskawicznie, a jeszcze szybciej znika ze stołu.

opublikowany: 23.07.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Pęczek rzodkiewek
    Rzeżucha
    3 łyżki śmietany
    2 łyżki majonezu
    Musztarda
    Sól, pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki oczyścić, odciąć końcówki i zetrzeć na tarce o małych oczkach, odsączyć z nadmiaru soku. Dodać do śmietanę, majonez i musztardę do smaku. Dodać 2-3 łyżki posiekanej rzeżuchy. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: dorota w 20210724_164157

Wiosenna zupa z rzodkiewkami

Bardzo smaczna, kremowa zupa z ziemniaków, świeżej zieleniny i podduszonych rzodkiewek.

kategoria: Zupy zupa krem krem opublikowany: 25.05.2015 | wyświetlono: 1121 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: dusiowa dusia mala

Jajka faszerowane rzodkiewkami

Proste faszerowane jajka na Wielkanoc

kategoria: jajka faszerowane Przystawki opublikowany: 25.03.2013 | wyświetlono: 4897 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 1
Dodane przez: dorota w 20210724_164157

Makaron z duszonymi rzodkiewkami

Pyszny, wiosenny makaron z duszonymi rzodkiewkami. Lekkie danie na upalne dni.

kategoria: dania z makaronem opublikowany: 20.06.2017 | wyświetlono: 636 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE