Sos z rzodkiewkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go błyskawicznie, a jeszcze szybciej znika ze stołu.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pęczek rzodkiewek
    Rzeżucha
    3 łyżki śmietany
    2 łyżki majonezu
    Musztarda
    Sól, pieprz

Sos z rzodkiewkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki oczyścić, odciąć końcówki i zetrzeć na tarce o małych oczkach, odsączyć z nadmiaru soku. Dodać do śmietanę, majonez i musztardę do smaku. Dodać 2-3 łyżki posiekanej rzeżuchy. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy