Śmietanowiec serowy na biszkoptach z galaretką

0 (0 ocen)

Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia.Jest bardzo delikatne i puszyste niczym popularne ptasie mleczko.

Składniki:

  • 400 g podłużnych biszkoptów deserowym
    sok z 1/2 cytryny
    Masa śmietanowo-serowa
    600 ml zimnej śmietany 36%
    400 g. serka homogenizowanego waniliowego
    1/2 szklanki cukru pudru
    2 łyżki żelatyny
    1/2 szklanki wrzątku
    Galaretka:
    2 galaretki truskawowe b
    700 ml wrzątku

Śmietanowiec serowy na biszkoptach z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Śmietanowiec serowy na biszkoptach z galaretką 1. Galaretkę rozpuścić we wrzątku odstawić do lekkiego stężenia.
  • 
Śmietanowiec serowy na biszkoptach z galaretką 2. Żelatynę rozpuścić w wrzątku , odstawić do wystudzenia.
  • 
Śmietanowiec serowy na biszkoptach z galaretką 3. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę , dodać serki ponownie zmiksować.
  • 
Śmietanowiec serowy na biszkoptach z galaretką 4. Na dno blaszki wyłożyć biszkopty ,skropić sokiem z cytryny.
  • 
Śmietanowiec serowy na biszkoptach z galaretką 5. Zimną żelatynę połączyć z masą śmietanowo-serową , wylać na biszkopty , rozprowadzić po całości.
  • Biszkopty zalać galaretką.
Odstawić do lodówki na noc by masy całkowicie stężały a biszkopty zmiękły.
6. Na wierzch ponownie ułożyć biszkopty , skropić sokiem z cytryny.
  • 
Śmietanowiec serowy na biszkoptach z galaretką
7. Biszkopty zalać galaretką.
    Odstawić do lodówki na noc by masy całkowicie stężały a biszkopty zmiękły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy