Śmietanowiec na biszkoptach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię szukać nowych inspiracji. Zawsze staram się też dodać coś od siebie.

Składniki:

  • ● op. galaretki pomarańczowej
    ● 3/4 szkl. mleka
    ● 4 łyżki żelatyny
    ● 4 szkl. kremówki
    ● op. śmietan-fiksu
    ● 1 i 1/4 szkl. cukru pudru
    ● podłużne biszkopty
    ● pomarańcza
    ● op. czerwonej galaretki (np. truskawkowej)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Śmietanowiec na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 375 ml gorącej
    wody. Studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w mleku, podgrzewamy i studzimy.
  • 2. Kremówkę ubijamy ze śmietan-fiksem i cukrem. Dodajemy żelatynę. Dokładnie mieszamy.
  • 3. Formę na babkę wykładamy folia spożywczą. Wgłębienia wypełniamy biszkoptami. Wlewamy galaretkę. Chłodzimy. Następnie wykładamy kolejno cząstki pomarańczy, ubitą śmietanę i resztę biszkoptów.
  • 4. Czerwoną galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Studzimy. Równomiernie wylewamy na biszkopty. Chłodzimy 4-5 godzin. Odcinamy wystające biszkopty. Deser odwracamy i ostrożnie zdejmujemy formę i folie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować