Śmietanowiec na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 375 ml gorącej
wody. Studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w mleku, podgrzewamy i studzimy.
2.Kremówkę ubijamy ze śmietan-fiksem i cukrem. Dodajemy żelatynę. Dokładnie mieszamy.
3.Formę na babkę wykładamy folia spożywczą. Wgłębienia wypełniamy biszkoptami. Wlewamy galaretkę. Chłodzimy. Następnie wykładamy kolejno cząstki pomarańczy, ubitą śmietanę i resztę biszkoptów.
4.Czerwoną galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Studzimy. Równomiernie wylewamy na biszkopty. Chłodzimy 4-5 godzin. Odcinamy wystające biszkopty. Deser odwracamy i ostrożnie zdejmujemy formę i folie.
Komentarze