Śledzie z jabłkiem i cebulą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -50 dag płatów śledziowych
    -3 cebule
    -2 jabłka
    -2 łyżki keczupu
    -1 łyżeczka musztardy
    -2 łyżki śmietany
    -szczypta cukru
    -szczypta soli
    -olej

Śledzie z jabłkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy, 1 cebulę siekamy, wkładamy do miski, zalewamy olejem i odstawiamy na 2 dni. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce, dodajemy śmietanę i musztardę, odrobinę soli i cukru. Mieszamy . Na patelnię wlewamy łyżkę lub dwie oleju, dodajemy 2 cebule pokrojone w piórka i dusimy. Dodajemy keczup. Mieszamy i studzimy. Na półmisku układamy śledzie, z jednej strony jabłka, a z drugiej cebulę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy