Wyborne śledzie z jabłkiem i czerwoną cebulą

4.5 (156 ocen)

  • 10 godz.

Mąż skosztował i powiedział: raz za razem wychodzą coraz to lepsze.Zdecydowanie oryginalne połączenie smakowe.Słodka śmietana, kwaśne jabłuszko, ostra cebula i rzodkiewka! Będę zachwalać, jak dla mnie to najlepsze śledzie jakie w życiu jadłam! Wiadomo różni ludzie, różne smaki - ale dla mnie wyborne

  • 10 godz.

Składniki:


  • 1 opakowanie śledzi matiasów (ok 350g samych śledzi bez wody czy oleju)
    1 duże jabłko
    1 czerwona cebula
    śmietana (mały kubek) gęsta
    3 rzodkiewki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Wyborne śledzie z jabłkiem i czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w wodzie albo mleku (długość zależy od stopnia słoności śledzi). Ja moczyłam w wodzie około 2godzin. Śledzie kroimy na kawałki.
  • 2. Jabłko obieramy, ścieramy na dużych oczkach, zalewamy śmietaną. Następnie obieramy cebulę, kroimy w kosteczkę, to samo z rzodkiewką. Dodajemy do śmietany z jabłkiem. Doprawiamy solą morską, pieprzem kolorowym. Zalewamy sosem śledzie.
  • 3. Zostawiamy najlepiej na noc śledzie do przegryzienia się smaków!

Porady

Najlepsza rada, zróbcie te śledzie, bo naprawdę warto!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować