Śledzie z awokado, koperkiem i orzechami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •3 płaty śledziowe ( matiasy )
    •awokado
    •mały pęczek koperku
    •4 duże łyżki utłuczonych orzechów włoskich / pół łyżeczki masła klarowanego
    •łyżeczka sok z cytryny
    •łyżka oleju z awokado

Śledzie z awokado, koperkiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie ok. 2 godz. Osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 2-3 cm kawałki.

    Awokado obrać ze skórki , wyjąć pestkę i pokroić w półksiężyce. Śledzie i awokado skropić sokiem z cytryny.

    Umyty, osuszony koperek drobno pokroić i dodać do śledzia i awokado.

    Całość skropić olejem z awokado. Orzechy uprażyć na suchej patelni, albo z dodatkiem masła klarowanego.

    Posypać śledzie orzechami. Można lekko przemieszać. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy