Śledzie z awokado, koperkiem i orzechami
Składniki:
- •3 płaty śledziowe ( matiasy )
•awokado
•mały pęczek koperku
•4 duże łyżki utłuczonych orzechów włoskich / pół łyżeczki masła klarowanego
•łyżeczka sok z cytryny
•łyżka oleju z awokado
Śledzie z awokado, koperkiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
Śledzie wymoczyć w wodzie ok. 2 godz. Osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 2-3 cm kawałki.
Awokado obrać ze skórki , wyjąć pestkę i pokroić w półksiężyce. Śledzie i awokado skropić sokiem z cytryny.
Umyty, osuszony koperek drobno pokroić i dodać do śledzia i awokado.
Całość skropić olejem z awokado. Orzechy uprażyć na suchej patelni, albo z dodatkiem masła klarowanego.
Posypać śledzie orzechami. Można lekko przemieszać. Smacznego.
Komentarze