Śledzie z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Aromatyczne śledzie w oleju z cebulką, czosnkiem, ogórkiem kiszonym i dużą ilością koperku...

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wiaderko śledzi a'la matijas
    - 3 cebule
    - 4-5 ogórków kiszonych
    - 5 ząbków czosnku
    - 8 kulek ziela angielskiego
    - 1 łyżka majeranku
    - posiekany koperek
    - 1,5 szkl oleju rzepakowego
    - 2 łyżki białego octu winnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie opłukać pod zimną wodą, włożyć do miski, zalać mlekiem i odstawić na kilka- kilkanaście godzin. Śledzie opłukać, wysuszyć i pokroić w paski. Do miski wyrzucić wszystkie składniki, z tym że ogórki zetrzeć na drobnej tarce, cebulę cienko pokroić, czosnek przekroić na pół. Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć do słoika i wstawić do lodówki na kilka dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować