Śledź w panierce

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dziś na obiad u mnie rybka króluje może zwykła lecz nie zwykła bo to śledź w panierce, też można go zjeść.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 płatów śledzi małosolnych,
    3 jajka,
    bułka tarta,
    olej do smażenia

Śledź w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Śledzie dokładnie wymoczyć co najmniej w trzech wodach.
  • obiad 2. Jajka roztrzepać widelcem bez soli i pieprzu.
  • obiad 3. Na patelni rozgrzać olej i dodać wymoczone płaty śledziowe zanurzone w jajku, bułce tartej i znowu w jajku.
  • obiad 4. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
  • obiad 5. Obiad podałam z ziemniakami oraz moimi grzybami w occie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy