Śledź chili

0 (0 ocen)

Śledzik na ostro. Bardzo smaczna przystawka na każdą imprezę.

Składniki:

  • -4 płaty matijasa
    -4 ogórki konserwowe
    -1 duża cebula
    -1 papryczka chili
    -1,5 szklanki dobrej jakości ketchupu pikantnego
    -1/2 łyżeczki ostrej papryki

    dodatkowo 3 szklanki mleka do wymoczenia śledzi.

Śledź chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matijasy moczymy w mleku przez 2 godziny.
  • 2. Następnie każdy płat kroimy na 6 części i wrzucamy do miski.
  • 3. Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe i cebulę i drobno posiekaną papryczkę chili (bez gniazd nasiennych)
  • 4. Ketchup łączymy z ostrą papryką i dodajemy do śledzi. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy na minimum 4 godziny do lodówki.

Komentarze

Podobne przepisy