Serniczki z malinami w kruchym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
1.Mąkę przesiać ,dodać pozostałe składniki ciasta kruchego.Posiekać nożem a następnie szybko zagnieść ciasto ,zawinąć w folię i schłodzić w lodówce
.
2.Ciasto cienko rozwałkować.Wykroić krążki o śr.9 cm.Ciastem wylepić( dno oraz boki) wysokie natłuszczone foremki o śr.7 cm.Nakłuć widelcem.
3.Ser zmielić dwukrotnie.Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem,serem i budyniem.Dodać pianę ubitą z białek oraz maliny.Delikatnie połączyć drewnianą łyżką.Masą napełnić foremki.Na wierzch rozłożyć po 3-4 maliny.
4.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.180 st.C przez około 40 minut.
.
5.Po upieczeniu obsypać cukrem pudrem
Komentarze