Schab wielkanocny

  • wyświetlono: 923 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszny surowy schab na kanapki, w przeciwieństwie do kupnych surowych wędlin nie "ciągnie się", a jest kruchutki.

20200303_195300

Składniki

500 g schabu
1 płaska łyżka cukru pudru
1,5 łyżki soli
1 łyżeczka pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Schab wielkanocny

  • 1. Schab obtoczyć w przyprawach i zamknąć w strunowej torebce. Włożyć do lodówki przez 6 dni codziennie obracać schab, tak aby płyn, który się z niego wydostaje równomiernie nawilżał mięso. Na 6 dzień wyciągnąć schab z folii i suszyć go w piekarniku w temp 50 st C Przez 1 godzinę. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuWielkanocdomowa wędlina

Komentarze

Podobne przepisy

wielkanocne koszyczki

Dodane przez: wilczyca Aga

WIELKANOCNY KOSZYCZEK

NA STOLE WIELKANOCNYM NIE MOŻE...

wielkanocne smarowidło

Dodane przez: Neblina36

wielkanocne smarowidło

Na wielkanocnym stole powinny znaleźć...

schab

Dodane przez: marysiaz

Schab parzony

Kolejna wędlina którą szczerze...

smarowidło

Dodane przez: oluś

Wielkanocne smarowidło

Pyszne nie tylko od święta... ;)

Schab suszony

Dodane przez: zzewa

Schab suszony

Pyszny schab na każdą okazję zamiast...

Dodane przez: Danuta2519445

Wielkanocne jajka z żelatyny

Te wielkanocne jajka z żelatyny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE