Ryba w papilotach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lubicie rybę ale znudziło Wam się smażenie jej na oleju? Nie ma nic bardziej prostszego i lepszego jak mój przepis. Szybko, zdrowo i kolorowo:)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • woreczek kaszy gryczanej, 2 kawałki ryby, pęczek świeżego koperku, masło, 4 plasterki cytryny, przyprawy

Ryba w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Najpierw gotujemy kaszę gryczaną, do gotującej się wody wsypujemy łyżeczkę wegety.

    2. Dwa kawałki ryby doprawiamy dość solidnie przyprawami, odstawiamy do ,,przeżarcia się".

    3. Przygotowujemy dwa kawałki foli aluminiowej i dwa kawałki papieru do pieczenia.

    4. Na papier wysypujemy pół woreczka kaszy, następnie kładziemy parę listków masła, kawałek ryby, znowu kawałek masła i dwa plasterki cytryny. Obok ryby układamy pół pęczka koperku.

    5. Całość zawijamy w folie i kładziemy na blachę od piekarnika.

    6. Pieczemy 20 min. (jeżeli wkładamy do nagrzanego piekarnika) i 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy