Ryba z warzywami w papilotach

4 (2 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Ciekawy sposób podania, pyszna, aromatyczna rybka z dodatkiem masełka i pietruszki w otoczce pieczonych warzyw.

  • 35 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 filety rybne
    200 g cukinii
    1/2 zielonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    1/2 czerwonej papryki
    20 pomidorków koktajlowych
    1 mała cebulka
    kilka różyczek brokuła
    4 plasterki cytryny

    MARTNATA:

    1/4 szklanki oliwy
    2 ząbki czonsku
    2 łyżeczki natki pietruszki
    sól
    pieprz

    PONADTO:

    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Ryba

Ryba z warzywami w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty wymieszać.
    Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, natępnie pokroić w paseczki.
    Cebulę obrać, pokroić w piórka.
    Pomidorki umyć.

    Papier do pieczenia złożyć na pół, boki zebrać i związać tak jak cukierka, zostawiając uformowaną na środku miseczkę.
    Do papilotów poukładać warzywa, polać marynatą, na wierzch ułożyć rybę, na każdej ułożyć po kawałku masła i plasterek cytryny.
    Wierzch zalać resztą marynaty, przykryć folią aluminiową.
    Piec 25 minut w 190 stopniach.
    Następnie ściągnąć papier z wierzchu i dopiec jeszcze całość przez 5- 8 minut.





    ŹRÓDŁO: katalogsmakow.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować