Ryba pod chrupiącą kruszonką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Fileciki ryby pod chrupiącą kruszonką z bułki, ziół i czosnku. Nada się do tego każda ryba.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 filety ryby ( może być każda ryba)
    - szklanka bułki tartej
    - 3 łyżeczki suszonej bazylii
    -3 łyżki masła
    - 2 łyżeczki czosnku granulowanego
    - 1 limonka
    - 2 łyżeczki przyprawy do ryb, vegeta

Ryba pod chrupiącą kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filety ryby umyć, osuszyć, doprawić vegetą lub solą.
    2. Natrzeć każdy kawałek przyprawą do ryby.
    3. Limonkę pokroić w cienkie plastry i rozłożyć po całej długości kawałków ryby.
    4. Bułkę, bazylię, czosnek i masło zagnieść w konsystencję kruszonki. Obłożyć nią rybę.
    5. Piec 30 minut w temperaturze 170 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy