Ryba po japońsku

  • wyświetlono: 245 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

smacznie,zdrowo,pomysłowo

koalicja57
  • 20min

Składniki

1 kg filetu z białej ryby
panierka;
-2 szkl.mąki, 2 łyżki vegety, 2 jajka, 1 szkl. wody ( jeśli ciasto zagęste dodać wody)
farsz;
-1 słoik ogórków konserwowych.1 słoik papryki konserwowej, 1 duża cebula
zalewa;
-3 szkl. wody, 1/2 szkl. oleju, 1 mała puszka koncentratu pom., 6 łyzek ketchupu,
5 łyzek octu, 4 łyżki cukru, troszkę soli, olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po japońsku

  • 1. - Rybę umyć, pokroić w paski, obtoczyć w cieście (panierce) i upiec na oleju
    - Wszystkie składniki farszu pokroić w kostkę i wymieszać
    - Składniki zalewy podgrzać, nie gotować
    - Rybę przekładać warstwami z farszem, na koniec zalać goracą zalewą
    - Odstawić do wystygnięcia.

Porady

można podawać to danie np. z ugotowanym na sypko ryżem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybne specjały

Komentarze

Podobne przepisy

ryba po japońsku

Dodane przez: iziona

Ryba po japońsku

Ryba która się nadaje na świeta...

Rybka po japońsku

Dodane przez: aleksandraxz

"Moja" ryba po japońsku

Świetnie smakuje, zdrowa, zastępuje...

Ryba po Japońsku

Dodane przez: Beata12

Ryba po japońsku

Wspaniała ryba którą można podać...

image-1wepcjg

Dodane przez: xamelka1

Ryba po japońsku

Taką rybkę bardzo lubią moi bliscy,...

image-08fta47

Dodane przez: deptusia

ryba po japońsku

przepis dostałam od swojej koleżanki,...

Dodane przez: monikab1980

Babcine ryby po japońsku

Ta potrawa jest szczególna, ponieważ...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE