Ryba po japońsku

0 (0 ocen)

  • 20 min

smacznie,zdrowo,pomysłowo

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg filetu z białej ryby
    panierka;
    -2 szkl.mąki, 2 łyżki vegety, 2 jajka, 1 szkl. wody ( jeśli ciasto zagęste dodać wody)
    farsz;
    -1 słoik ogórków konserwowych.1 słoik papryki konserwowej, 1 duża cebula
    zalewa;
    -3 szkl. wody, 1/2 szkl. oleju, 1 mała puszka koncentratu pom., 6 łyzek ketchupu,
    5 łyzek octu, 4 łyżki cukru, troszkę soli, olej do smażenia

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Rybę umyć, pokroić w paski, obtoczyć w cieście (panierce) i upiec na oleju
    - Wszystkie składniki farszu pokroić w kostkę i wymieszać
    - Składniki zalewy podgrzać, nie gotować
    - Rybę przekładać warstwami z farszem, na koniec zalać goracą zalewą
    - Odstawić do wystygnięcia.

Porady

można podawać to danie np. z ugotowanym na sypko ryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy