Ryba po grecku z czerwonymi porzeczkami

0 (0 ocen)

Postanowiłam trochę poeksperymentować i wyszedł całkiem pyszny obiad. Porzeczki nadają lekko kwaskowaty smak tej potrawie.

Składniki:

  • 3 filety z ryby usmażone w panierce

    2 cebule

    5 marchewek

    korzeń pietruszki

    mały koncentrat pomidorowy (80g)

    1 szkl czerwonych porzeczek

    3 łyżki oleju

    sól, pieprz, szczypta cukru

Ryba po grecku z czerwonymi porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba po grecku z porzeczkami 1. Cebule posiekać, zeszklić na oleju. Dodać startą na tarce o grubych oczkach marchew i pietruszkę. Podlać ok 1/2 szkl wody i dusić do miękkości, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy.

    Porzeczki obrać i ugotować do miękkości w 1/3 szkl wody w osobnym garnuszku. Przetrzeć przez gęste sitko do marchewki, wymieszać i całość doprawić do smaku.

Porady

Podawać z rybą na gorąco lub na zimno. Można użyć mrożonych porzeczek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy