Ryba po Grecku

0 (0 ocen)

  • 45 min

Doskonała przystawka na Święta Bożego Narodzenia i nie tylko :)

  • 45 min

Składniki:

  • Kilka filetów ryby Miruny
    przyprawa do ryby
    mąka
    sól
    pieprz
    4 marchewki
    Pietruszka
    Seler
    ziele angielskie
    liść laurowy
    olej do smażenia
    łyżka masła

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z ryby myjemy, kroimy na niewielkie kawałki, przyprawiamy. Każdy kawałek obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
    Warzywa myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wkładamy do garnka, Podlewamy niewielką ilością wody i dodajemy łyżkę masła, ziele angielskie i liść laurowy. Smażymy do miękkości warzyw. Przyprawiamy do smaku. Odstawiamy i studzimy.
    Kawałki ryby układamy na talerzu. Przykrywamy rybę warstwą warzyw.

Porady

Rybę możemy podawać także na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy