RUSKIE PIEROGI

0 (0 ocen)

  • 50 min

Idealny dla osób lubiących tradycyjną kuchnię. Polecam !!!

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szklanki mąki
    3 łyżki oleju
    1 szklanka przegotowanej wody
    Farsz:
    1 kostka twarogu
    3 ziemniaki
    1 cebula
    Pieprz, sól

Ruskie pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ruskie pierogi 1. Do mąki dodać 3 łyżki oleju, następnie dodać gorącą wodę. Mieszamy łyżką, a potem zagniatamy ciasto ręką.
    Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę razem z twarogiem. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i usmażyć. Dodać do ziemniaków i twarogu. Przyprawić do smaku.

Porady

Ugotowane pierogi można podać ze śmietanką lub polane uprażoną cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy