2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach
6-8 filetów śledzia marynowanego
mały słoiczek majonezu
3 jajka ugotowane na twardo
ugotowana marchewka
1 cebula
kilka oliwek czarnych i zielonych
natka pietruszki
jabłko
Rolmops na ziemniaczanym talarku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaka obrać i pokroić na plastry, ostrożnie, by były całe, Ułożyć je na półmisku, na każdy plaster rozsmarować łyżeczkę majonezu, z jednej strony ułożyć po plasterku jajka, listek natki pietruszki. Śledzik zrolować z paseczkiem marchewki i piórkiem cebuli, na patyczek nadziać oliwkę, następnie rolmopsik i wbić całość na ziemniaku obok jajka, udekorować plasterkami oliwek i cieniutkimi plasterkami jabłka ułożonymi w wachlarz
Komentarze