Pizza na ziemniaczanym spodzie

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Super pomysł na wykorzystanie ziemniaków jak również dla osób które nie mogą jeść potraw z glutenem. Pizza jest bardzo smaczna, polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok. 1,5 kg ziemniaków
    1 jajko
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka oregano
    1/2 szklanki startego żółtego sera

    1 szklanka sosu bolońskiego
    Salami
    Kukurydza w puszce
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    Oliwki
    Starty żółty ser

    Forma: duża forma z piekarnika
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza na ziemniaczanym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, ugnieść i dać jajko oraz przyprawy i ser wyrobić na gładką masę. Spód formy wyłożyć papierem, masę ziemniaczaną rozprowadzić na formie na cienka warstwę. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni aż wierzch się zarumieni.
  • 2. Na podpieczony spód wyłożyć sos boloński oraz resztę składników, warzywa można pokroić na mniejsze części. Posypać żółtym serem i wstawić do piekarnika na ok. 15-20 minut. Smacznego.

Porady

Użyłam szklanki o pojemności 250 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować