Rogaliki drożdżowe z serkiem kanapkowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne, miękkie rogaliki. W smaku nie są bardzo słodkie zatem dla tych co lubią małe co nieco ale nie lubią zbyt słodko

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 0,5kg mąki,
    6 łyżek mleka
    , 2 łyżki cukru,
    6dag drożdży,
    2 jajka,
    1 kostka masła,
    aromat pomarańczowy
    2 opakowania serka naturalnego kanapkowego
    cukier puder do posypania

Rogaliki drożdżowe z serkiem kanapkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzać żeby było ciepłe, dodać cukier drożdże, rozetrzeć i pozostawić do wyrośniecia na ok 15, 20 min. Tłuszcz roztopić ostudzić. Mąkę przesiać. Po wyrośnięciu drożdży, ze wszystkich składników wyrobić ciasto. Rozwałkować ciasto na 0,5cm wykrawać trójkąty, nałożyć farsz, zwinąć rogaliki. Piec w 180 stopniach na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Porady

Nadzienie może być różne - ja robiłam również z jabłkiem z cynamonem z dżemem. Jeśli nie damy aromatu jako farsz można użyć kapustę bądź grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy