Pyszne dyniowe risotto. Idealne dla osób na diecie bądź dla Naszych najmłodszych pociech Takie risotto to idealny sposób na przemycenie drogocennych warzyw.
Risotto dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach
2. W garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy dynię z marchewką . Smażymy przez około 3 minuty. Dodajemy ryż i przesmażamy cały czas mieszając przez około 1 minutę
3. Do warzyw z ryżem dodajemy 1 szkl rosołu, Całość gotujemy na wolnym ogniu aż ryż wchłonie cały wywar. Gdy to nastąpi dodajemy następną szkl rosołu mieszamy i tak do wyczerpania rosołu.
4. Na koniec dodajemy przyprawy : około 1/2 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu i 1 szczypta gałki muszkatołowej
Komentarze