20 dag ryżu
20 dag szynki
czerwona papryka
15 dag pieczarek
cebula
3 ząbki czosnku
3 duże pomidory
10 dag kukurydzy z puszki
kilka plastrów ananasa z puszki
szczypiorek
1 litr bulionu
olej
sól
pieprz
curry
Sposób przygotowania przepisu:
Risotto
1.
Bulion gotujemy. Szynkę, czosnek i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju smażymy
ryż, aż będzie szklisty.
2.
Do ryżu dodajemy pokrojone składniki. Smażymy kilka minut, mieszając. Wlewamy bulion. Pomidory i ananasa kroimy w kostkę i z kukurydzą
przekładamy na patelnię. Przyprawiamy i gotujemy na małym ogniu, aż ryż wchłonie bulion (ok. 20 minut). Dekorujemy szczypiorkiem.
PP_02-2009
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze