Pulpety z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Mam 18 lat. W wolnych chwilach eksperymentuję w kuchni.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 20 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● garść groszku (najlepiej mrożonego)
    ● marchewka
    ● kostka rosołowa
    ● 4 ząbki czosnku
    ● przyprawa do mięsa
    ● pieprz ziołowy
    ● ostra mielona papryka
    ● majeranek
    ● 2 ziarna ziela angielskiego
    ● liść laurowy

Pulpety z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy i kroimy
    w małą kostkę. Gotujemy
    do miękkości. Wyjmujemy.
    Czosnek obieramy i siekamy.
  • 2. Mięso mieszamy z czosnkiem,
    3/4 groszku i marchewki.
    Doprawiamy. Formujemy
    niewielkie pulpety.
  • 3. Do 1/2 l wody wkładamy
    kostkę, ziele i liść. Zagotowujemy.
    Wkładamy pulpety i gotujemy
    ok. 20 minut. Dodajemy
    resztę groszku i marchewki

Porady

Pulpety doskonale smakują z sosami, a najlepiej z pomidorowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy