Gotowane pulpety z warzywami

  • wyświetlono: 1265 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

To danie przypomina mi smak dzieciństwa.

gto

Składniki

40 dag łopatki wieprzowej
1 mała cebulka
1 jajko
sól, pieprz
bułka kajzerka
buła tarta
olej
bulion
przyprawa do mięs
śmietana
mąka

Sposób przygotowania przepisu:

Gotowane pulpety z warzywami

  • 1. Cebulę i mięso zmielić. Bułkę kajzerkę zamoczyć w wodzie, następnie odcisnąć ją i również zmielić. Dodać jajko, sól i pieprz. Formować okrągłe pulpety, obtoczyć je w tartej bułce i lekko podsmażyć na gorącym oleju. Następnie zalać wrzącym bulionem i gotować około 20 minut pod przykryciem.
    Sos: 2 łyżki mąki wymieszać z 4 łyżkami śmietany i wodą oraz przyprawą do mięs. Następnie dolać go do mięsa, wymieszać i gotować jeszcze około 5 minut. Podawać z warzywami- brokułem, kalafiorem, marchewką lub buraczkami czy surówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniapulpetyłopatka wieprzowa

Komentarze

Podobne przepisy

image-0p0otqn

Dodane przez: kretka

Gulasz z gotowanych warzyw

Gulasz, który powstał z warzyw...

image-0umkb9l

Dodane przez: monika016

Gotowane pulpety szpinakowe

Szybko i smacznie, można zrobić...

Pulpety z warzywami

Dodane przez: RedakcjaPP

Pulpety z warzywami

W kuchni nie czuję się zbyt pewnie,...

Dorsz z warzywami gotowany na parze

Dodane przez: Martyna1991

Dorsz z warzywami gotowany na parze

Zdrowy posiłek nie musi być nudny....

Pulpety z puree z ziemniaków i marchewki

Dodane przez: czarnamamba45

Gotowane pulpety z puree z ziemniaków i marchewki

Wspaniały pomysł na drugie danie....

pyszniutkie

Dodane przez: kiciax1

PULPETY w sosie pomidorowym z warzywami

pyszne, delikatne i miękkie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE