Pulpety z indyka z papryka i korniszonem w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju.Dodać posiekany czosnek, razem chwilę jeszcze poddusić. Do miski przełożyć mięso, dodać cebulę, jajko, wodę/mleko, bułke tartą przyprawy, sól i pieprz do smaku. Korniszony i papryke pokroic w drobna kostke I dodac do masy miesnej. Wszystko razem dokładnie wyrobić na jednolitą masę.
Formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obsmazyc na rozgrzanym tluszczu.
2.Bulion zagatowac z przecierem, dodac make roztrzepana ze smietana, zagotowac. Dodac obsmazone pulpeciki, chwile pogotowac. Jesli potrzeba sos doprawic sola i pieprzem. Podawac z kasza, ryzem lub makaronem oraz surowka sezonowa.
Komentarze