Pulpety w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy ją do mięsa mielonego. Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy do lodówki, na ok 2h żeby przyprawy nadały aromat.
2.Dodajemy jajko do mięsa. Mieszamy. Formujemy małe kulki.
3.Na wrzącą wodę wrzucamy mięso, dodajemy dostkę rosołową. Bedą smaczniejsze;) gotujemy ok 20 min.
4.W osobnym naczyniu rozgrzewamy masło, dodajemy 1 szklankę bulionu drobiowego, szklankę mleka i pół dużej śmietany oraz serek topiony. Mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły a serek się rozpuścił
5.Dodajemy do sosu ugotowane klopsiki, doprawiamy do smaku drobno posiekanym koperkiem (w dużej ilości), oraz pieprzem ziołowym.
6.Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Wyjmujemy na talerze, polewamy sosem
Komentarze