Pstrąg z kaszą

  • wyświetlono: 614 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kolejny pomysł na tą smaczną rybkę

DSC_0795

Składniki

2 pstrągi
10-15 dkg pieczarek
1 cebula
1/2 szklanki kaszy gryczanej
1/2 kostki masła
sól, pieprz
sok z cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Pstrąg z kaszą

  • 1. Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem i wstawić do lodówki.
  • 2. Kaszę ugotować na sypko. Cebulę zeszklić na maśle. Dodać pieczarki, a następnie kaszę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Rybkom do brzuszka włożyć po plasterku masła i nadziać je farszem. Żeby się nie wysypywał można rybkę obwiązać nitką.
  • 3. Pstrągi usmażyć pod przykryciem, na małym ogniu, na reszcie masła. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pstrągkasza gryczanakonkurs_bezmięsny

Komentarze

Podobne przepisy

Pstrąg z rękawa

Dodane przez: czarrna

Pstrąg z rękawa

Pyszna rybka :)

pstrąg pieczony

Dodane przez: Aleksandra J

Pstrąg pieczony z cytryną i koperkiem

Proste potrawy smakują najlepiej....

pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami

Dodane przez: justi2401

Pstrąg pieczony z suszonymi pomidorami

Tak przygotowany pstrąg jest tak...

image-1auj0dp

Dodane przez: wiesiołek

Pstrąg pieczony z orzechami

Pyszna rybka z piekarnika

Pstrąg smażony z koperkiem

Dodane przez: Martyna1991

Pstrąg smażony z koperkiem

Delikatne , pachnące koprem pstrągi...

pstrąg

Dodane przez: paolineczka

Pstrąg z masłem pietruszkowym

Pyszny i aromatyczny pstrąg nadziany...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE