Pomidorowo-paprykowa pieczeń na kanapki

0 (0 ocen)

Pieczeń ta może być alternatywą dla "zwykłej" pieczeni rzymskiejOczywiście wymyśliłam ją sama:)

Składniki:

  • Proporcje na dwie foremki o wymiarach 20 cmx8 cm
    600 g mięsa mielonego z łopatki
    1 czerwona papryka
    6 suszonych pomidorów
    1 średnia cebula
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    3 ząbki czosnku
    5 łyżek bułki tartej
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    sól i pieprz do smaku
    1 jajko
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1/2 pęczka zielonej pietruszki

Pomidorowo-paprykowa pieczeń na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Paprykę, cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy. Zostawiamy do ostygnięcia
    2. Pomidory i natkę pietruszki drobno kroimy i dodajemy do mięsa.
    3 Do mięsa dodajemy również wszystkie pozostałe składniki i wyrabiamy na gładką masę.
    4. Pieczemy w wysmarowanych tłuszczem i obsypanych bułką tarta foremkach przez godzinę w 170 st
    SMACZNEGO!

Komentarze

Podobne przepisy