Polędwiczki ze szparagami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo proste do przygotowania polędwiczki. Ze szparagami są pyszne. Całość można podawać z ulubioną kaszą lub ryżem.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa 500 g,
    szparagi zielone 10 szt,
    mascarpone 200 g,
    ser mozzarella starty 2 łyżki,
    masło 1 łyżka,
    sól,
    pieprz świeżo zmielony,

Polędwiczki ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi przyciąć i gotować w lekko osolonej wodzie około 5 – 7 minut, następnie przelać zimną wodą i pokroić na mniejsze kawałki.
    Polędwiczkę umyć, pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm i oprószyć solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i smażyć polędwiczki po minucie z każdej strony. Następnie dodać mascarpone oraz mozzarellę i podgrzewać do momentu aż ser rozpuści się. Doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Następnie dodać szparagi i wymieszać.

Komentarze

Podobne przepisy