Pijak na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cisto :
Białka ubić na sztywną pianę , dosypać cukier i wymieszać . Pozostałe składniki wymieszac i wsypać do białek . Calość wymieszać i piec około 30 minut .
Krem :
1.Żółtka ubić z cukrem , dodać mąkę i 1 szklanke mleka . Reszta mleka – 1 szklanke zagotować i wlac przygotowną mieszaninę i mieszając gotowac kilka minut .
2.Krem wystudzić i zmiksować z 1 paczką masła . Na wystudzone ciasto wyłożyc połowę kremu .
3.Na krem kłaść krakersy , moczone w rumie lub innym alkoholu .
4.na krakersy położyc reszte kremu I przykryć krakersami .
4.Całość polać polewą czekoladową .
Porady
Pamiętacie o wystudzeniu budyniu przed zmiksowaniem z masłem !!!
Komentarze