pierś z porą w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 25 min

Delikatny wyśmienity smak, kto raz spróbuje ciągle ją gotuje

  • 25 min

Składniki:

  • 2 piersi, por 2 szt, śmietana 30%, szklanka mąki, 2 jajka, sól, pieprz

Pierś z porą w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pierś pokroić na kotlety, delikatnie rozbić, dość mocno przyprawić solą i pierzem, opanierować w jajku i mące, usmażyć na złoto przełożyć do garnka. Białą część pora pokroić w krążki włożyć do garnka na mięso wszystko zalać śmietaną. Gotować kilka minut często mieszając kto chce może dodać troszkę soli i pieprzu.

Porady

Można wlać 2 lub 3 śmietany wtedy jest więcej pysznego sosu. Najlepiej smakuje po kilku godzinach wtedy sos jest bardziej gęsty

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy