Pierś z kurczaka w mięcie

0 (0 ocen)

  • 25 min

Dzisiaj u mnie miętowo, soczysta pierś w mięcie.

  • 25 min

Składniki:

  • Na 2 osoby
    520 g piersi z kurczaka
    spory pęczek listków mięty
    sól do smaku
    biały pieprz
    2-3 łyżki oliwy z oliwek

Pierś z kurczaka w mięcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0bdvcvg 1. Piersi oczyszczamy , płuczemy , dzielimy na dwa płaty.
    Nacinamy w kilku miejscach i wypełniamy opłukanymi listkami mięty.
    Każdy kawałek osobno przekładamy na spory kawałek papieru do pieczenia.
    Mięso oprószamy solą i pieprzem.
    Każdy polewamy oliwą.
    Przekładamy je do osobnych blaszek , lub jednej większej.
    Zbieramy papier i zawijamy.
  • 2. Blaszki wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy ok.15-20 minut w 180 C, a następnie odsłaniamy papier, polewamy mięso sosem od pieczenia .
    Pieczemy jeszcze do zrumienienia ok. 10 minut.
    Mięso polewamy sosem i chwilę jeszcze zostawiamy w piekarniku.
    Podajemy do ziemniaczków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy