Pierś kurczaka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać pokroić na małe kawałeczki, zeszklić na oleju. Czosnek przecisnąć przez praskę dodać do cebuli i lekko zrumienić.
2.Pierś kurczaka oczyścić, pokroić na wąskie kawałki (słupki),przyprawić solą, pieprzem, vegetą i popruszyć papryką w proszku. Dodać do cebuli I zrumienić. Podlać ok. 1/2 szklanki wody(aby zrobił się sosik) i poddusić przez ok.10 min.
3.Marchewkę obrać, pokroić w talarki i dodać do mięsa. Paprykę pokroić w słupki i dodać do miesa, poddusić. Cukinię pokroić w krążki razem ze skórką.
4.Fasolkę szparagową przepłukać pokroić na mniejsze części i podgotować w osolonej wodzie ok. 10 min. aż będzie pół miękka po czym dodać do mięsa.
5.Całość dobrze wymieszać, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i papryką do smaku. Podawać z makaronem, ryżem lub jako samo danie.
Komentarze