Pierożki z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę kiszoną kroimy na drobno i gotujemy do miękkości.
Na oleju smażymy na złoty kolor cebulę a po jej zdjęciu z patelni - smażymy pieczarki, które wcześniej obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.Doprawiamy solą i pieprzem.
2.Do podsmażonych pieczarek dodajemy kapustę i podsmażoną cebulkę i dusimy do połączenia składników.
3.Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy porcję farszu i sklejamy w trójkąty.
4.Każdy pierożek smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy oregano.
Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w 220 stopniach do uzyskania złotego koloru.
Porady
Zamiast pieczarek można użyć dowolnych grzybków a wierzch po nasmarowaniu jajkiem posypać dowolnymi ziołami.
Komentarze