Pierogi z kurkami

0 (0 ocen)

Są pysznym urozmaiceniem wigilijnego stołu.

Składniki:

  • Ciasto:
    30 dag mąki pszennej,
    12 dag margaryny,
    ćwierć łyżeczki chilli w proszku,
    1/2 łyżeczki soli,
    jajko

    Farsz:
    szkl. duszonych kurek bez sosu,
    2 cebule,
    olej do smażenia,
    jajko,
    margaryna do natłuszczenia

Pierogi z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z powyższych składników zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkowac i wyciąć krążki.
  • 2. Cebule posiekać, zeszklić na oleju, dodać kurki, dusić razem ok. 5 min. Farszem nadziewać pierogi, zlepić brzegi. Ułożyć na natłuszczonej blasze. Pierogi posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec ok. 30 min w temp. 170st.

Komentarze

Podobne przepisy