PIEROGI RUSKIE

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

PIEROGI Z CUBULKĄ I SMAŻONYM BOCZKIEM PYCHA :))

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • NA CIASTO:
    -2 SZK MĄKI
    -1 JAJKO
    -1/2 SZK MLEKA
    -3 ŁYŻKI OLIWY
    -1/4 SZK GORĄCEJ WODY
    -SÓL
    -DODATKOWA MĄKA NA PODSYPYWANIE CIASTA
    NA NADZIENIE :
    -1 KOSTKA TWAROGU (JA DAJE CHUDY)
    -6-7 ZIEMNIAKÓW
    -DODAŁAM ZIELONY SZCZYPIOREK
    -SÓL,PIEPRZ
    -1ŁYŻKA MASŁA LUB MARGARYNY
    -2 CEBULE
    -KAWAŁEK BOCZKU PARZONY- GOTOWANY

Pierogi ruskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-266e4dl 1. MĄKĘ PRZESIEWAMY PRZEZ SITO,DODAJEMY MLEKO ,GORĄCĄ WODE,OLEJ,JAJKO,SÓL SZYBKO ZAPARZAMY CIASTO WTEDY BĘDZIE BARDZO MIĘCIUTKIE
    -JĘŚLI CIASTO BĘDZIE MOCNO KLEISTE PODSYPUJEMY MĄKĄ
    -ZOSTAWIAMY NA CHWILKĘ POD ŚCIERECZKĄ
  • image-25c4tip 2. -ZIEMNIAKI GOTUJEMY,PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ LUB DOBRZE GNIECIEMY TŁUCZKIEM DO ZIEMNIAKÓW
    -DODAJEMY ŁYŻKĘ MASŁA,CEBULKĘ ZIELONĄ, PRZYPRAWY ,TWARÓG
    -WSZYSTKO DOKŁADNIE MIESZAMY
  • image-29oy042 3. -NAKŁADAMY FARSZ (JA DAJE FARSZ KAWAŁEK OD BRZEGU I NAKRYWAM CIASTEM UŁATWIAM SOBIE W TEN SPOSÓB KLEJENIE PIEROGÓW ALE TECHNIKA JEST DOWOLNA)
  • image-1g502lk 4. SZYBKO I SPRAWNIE :)
  • image-1a0w42u 5. -Z TEJ PORCJI WYCHODZI OK 30 PIEROGÓW
    -PIEROGI GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE Z DODATKIEM OLEJU
    -PO WYPŁYNIĘCIU GOTUJEMY OK 1 MIN
  • image-1ghhgnk 6. -POSYPUJEMY PODSMAŻONĄ CEBULKĄ Z BOCZKIEM
    -SMACZNEGO:))

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy