NA CIASTO:
-2 SZK MĄKI
-1 JAJKO
-1/2 SZK MLEKA
-3 ŁYŻKI OLIWY
-1/4 SZK GORĄCEJ WODY
-SÓL
-DODATKOWA MĄKA NA PODSYPYWANIE CIASTA
NA NADZIENIE :
-1 KOSTKA TWAROGU (JA DAJE CHUDY)
-6-7 ZIEMNIAKÓW
-DODAŁAM ZIELONY SZCZYPIOREK
-SÓL,PIEPRZ
-1ŁYŻKA MASŁA LUB MARGARYNY
-2 CEBULE
-KAWAŁEK BOCZKU PARZONY- GOTOWANY
Sposób przygotowania przepisu:
PIEROGI RUSKIE
1.
MĄKĘ PRZESIEWAMY PRZEZ SITO,DODAJEMY MLEKO ,GORĄCĄ WODE,OLEJ,JAJKO,SÓL SZYBKO ZAPARZAMY CIASTO WTEDY BĘDZIE BARDZO MIĘCIUTKIE
-JĘŚLI CIASTO BĘDZIE MOCNO KLEISTE PODSYPUJEMY MĄKĄ
-ZOSTAWIAMY NA CHWILKĘ POD ŚCIERECZKĄ
2.
-ZIEMNIAKI GOTUJEMY,PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ LUB DOBRZE GNIECIEMY TŁUCZKIEM DO ZIEMNIAKÓW
-DODAJEMY ŁYŻKĘ MASŁA,CEBULKĘ ZIELONĄ, PRZYPRAWY ,TWARÓG
-WSZYSTKO DOKŁADNIE MIESZAMY
3.
-NAKŁADAMY FARSZ (JA DAJE FARSZ KAWAŁEK OD BRZEGU I NAKRYWAM CIASTEM UŁATWIAM SOBIE W TEN SPOSÓB KLEJENIE PIEROGÓW ALE TECHNIKA JEST DOWOLNA)
4.
SZYBKO I SPRAWNIE :)
5.
-Z TEJ PORCJI WYCHODZI OK 30 PIEROGÓW
-PIEROGI GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE Z DODATKIEM OLEJU
-PO WYPŁYNIĘCIU GOTUJEMY OK 1 MIN
6.
-POSYPUJEMY PODSMAŻONĄ CEBULKĄ Z BOCZKIEM
-SMACZNEGO:))
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze