Pierogi ruskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MĄKĘ PRZESIEWAMY PRZEZ SITO,DODAJEMY MLEKO ,GORĄCĄ WODE,OLEJ,JAJKO,SÓL SZYBKO ZAPARZAMY CIASTO WTEDY BĘDZIE BARDZO MIĘCIUTKIE
-JĘŚLI CIASTO BĘDZIE MOCNO KLEISTE PODSYPUJEMY MĄKĄ
-ZOSTAWIAMY NA CHWILKĘ POD ŚCIERECZKĄ
2.-ZIEMNIAKI GOTUJEMY,PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ LUB DOBRZE GNIECIEMY TŁUCZKIEM DO ZIEMNIAKÓW
-DODAJEMY ŁYŻKĘ MASŁA,CEBULKĘ ZIELONĄ, PRZYPRAWY ,TWARÓG
-WSZYSTKO DOKŁADNIE MIESZAMY
3.-NAKŁADAMY FARSZ (JA DAJE FARSZ KAWAŁEK OD BRZEGU I NAKRYWAM CIASTEM UŁATWIAM SOBIE W TEN SPOSÓB KLEJENIE PIEROGÓW ALE TECHNIKA JEST DOWOLNA)
4.SZYBKO I SPRAWNIE :)
5.-Z TEJ PORCJI WYCHODZI OK 30 PIEROGÓW
-PIEROGI GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE Z DODATKIEM OLEJU
-PO WYPŁYNIĘCIU GOTUJEMY OK 1 MIN
6.-POSYPUJEMY PODSMAŻONĄ CEBULKĄ Z BOCZKIEM
-SMACZNEGO:))
Komentarze