Pieczony schab na kanapki

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną domową wędlinę. Zrobienie jej jest bardzo proste, potem wystarczy tylko upiec. Polecam

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 900 g kawałek schabu
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka suszonych pomidorków z czosnkiem

Pieczony schab na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i nacieramy przyprawami. Następnie wkładamy do rękawa do pieczenia, zawiązujemy i wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie wkładamy mięso do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w rękawie. Potem przecinamy rękaw i pieczemy schab jeszcze przez 20 minut. Studzimy schab i kroimy już zimny na kanapki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy