Pieczony łosoś

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki i łatwy pomysł na zdrowy obiad - pieczona ryba w tym przypadku łosoś z pieprzem cytrynowym i koperkiem.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3-4 kawałki filetu łososia ze skórą po ok 15 cm,

    pół pęczku koperku,

    sól, pieprz cytrynowy

    cytryna

Pieczony łosoś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę przekładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.

    Koper siekamy. Filet z łososia opruszamy solą, pieprzem oraz koperkiem.

    Pieczemy przez 15-20 minut (w zależności od grubości ryby) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

    Przed podaniem skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny.

    Podajemy z warzywami (w mnie mieszanka brokuł, kalafior, marchew).

Komentarze

Podobne przepisy