Pieczone żeberka z ananasem

0 (0 ocen)

Żeberka mają smak słodko pikantny

Składniki:

  • 1 kg żeberek

    MARYNATA:
    1/2 szklanki pikantnego keczupu
    2 łyżki czerwonego octu winnego
    1/2 szklanki soku ananasowego z puszki
    łyżka cukru
    3 posiekane ząbki czosnku
    posiekana papryczka chilli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    łyżeczka suszonego tymianku
    6 łyżek oliwy
    sól

    DODATKOWO:
    1/2 puszki ananasów



Pieczone żeberka z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka z ananasem 1. Składniki marynaty połączyć,.
    Żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać marynatą i odstawić na noc.
  • Żeberka z ananasem 2. Piec 1- 1,5 godz w temp. 180 stop C. Ok 20 minut przed końcem pieczenia obłożyć mięso kawałkami ananasów.

Porady

W razie potrzeby polewać mięso utworzonym sosem.

Komentarze

Podobne przepisy

4.43 (213 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pieczone żeberka z warzywami

4.43 (213 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pieczone żeberka z ziemniakami

Martyna1991 Syty i smaczny cały obiad z piekarnika.