Pieczone frytki z warzyw

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Pieczone frytki z warzyw podane z sosem czosnkowym mogą stanowić danie obiadowe. Mięsożercy mogą przygotować je jako dodatek do mięsnej częsci obiadu. Tak przygotowane frytki zachwycają bardziej niż te z samych ziemniaków:).

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 ziemniaki
    1 batat
    1 cukinia
    2 marchewki
    2 łyżki oleju
    sól, czosnek granulowany

Pieczone frytki z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa kroimy na kształt frytek. Umieszczamy je w misce, mieszamy z olejem, solą i czosnkiem.
  • 2. Warzywa wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez okolo 30 minut w temperaturze 180 stopni lub dłużej - do miękkości warzyw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy