FRYTKI Z WARZYW

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych frytek

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 duża pietruszka
    1/2 selera
    3-4 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Frytki Dodatki Przekąski

Frytki z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w słupki. W misce mieszamy oliwę z oliwek z solą, papryką słodką mieloną oraz ziołami prowansalskimi. Wrzucamy do miski pokrojone warzywa i obtaczamy w oleju z przyprawami. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pietruszka Seler Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

4.49 (176 ocen)

Frytki z kalarepy

To może cię zainteresować