Pieczeń wieprzowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna pieczeń wieprzowa na obiad

  • 2 godz.

Składniki:


  • łopatka wieprzowa 2 kg
    ząbki czosnku 4
    sól
    Pieprz czarny
    słodka papryka

Pieczeń wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ząbki czosnku zmielić ,doprawić solą oraz pieprzem . Łopatkę zmielić dodać do reszty składników i wszystko wymieszać , doprawić jeszcze raz przyprawimy . Mięso przełożyć do foremki i wierzch natrzeć papryką. Do nagrzanego piekarnika włożyć pieczeń i piec około 1.5 godziny w temperaturze 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pieczeń drobiowo-wieprzowa