Pieczeń wieprzowa

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Taką smaczna pieczeń warto przygotować nie tylko od święta. Podawać na zimno lub na ciepło z dodatkiem sosów.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięsa wieprzowego (bez skóry( ja użyłam szynki wieprzowej)): 1 kilogram
    - jajka: 2 sztuki
    - śmietanki 30%: 200 mililitrów
    - Szynka konserwowa (( plaster)): 100 gramów
    - cebula biała: 1 sztuka
    - zielonego groszku (puszka): 1 sztuka
    - olej: 2 łyżki
    - Warzylion Winiary (do smaku): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić w maszynce do mięsa, dodać jajka,cebulę pokrojoną w drobną kostkę i śmietanę. Doprawić do smaku Warzylionem i pieprzem. Szynkę pokroić w paseczki,groszek odsączyć z zalewy i połączyć z mięsem. Naczynie do zapiekania posmarować olejem. Mięso podzielić na połowę i uformować 2 pieczenie, przełożyć do naczynia do zapiekania.
  • 2. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.Piec 45-50 minut. Jak dla mnie i mojej rodziny taka pieczeń doskonale smakuje
    zarówno na zimno jak i na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pieczeń drobiowo-wieprzowa

To może cię zainteresować