Penne z fasolą i frankfurterkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie i smaczne danie do przygotowania w 30 minut. Dzięki mixu fasoli jest bardziej treściwe a wędzone frankfurterki nadają potrawie niezwykłego aromatu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 wędzonych frankfurterek
    1 puszka mixu fasoli z ciecierzycą
    ok. 300 ml przecieru pomidorowego
    szczypiorek
    sól
    pieprz
    makaron penne
    starty parmezan

Penne z fasolą i frankfurterkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Frankfurterki kroimy w plastry. Podsmażamy na oleju. Kiedy będą rumiane zalewamy przecierem pomidorowym. Dodajemy mix fasoli i dusimy przez kilkanaście minut. Sos doprawiamy pieprzem, solą i szczypiorkiem. Jeśli jest za rzadki, zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar wody. Gotowy podajemy z makaronem penne i strartym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy