Szybkie i smaczne danie do przygotowania w 30 minut. Dzięki mixu fasoli jest bardziej treściwe a wędzone frankfurterki nadają potrawie niezwykłego aromatu.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
6 wędzonych frankfurterek
1 puszka mixu fasoli z ciecierzycą
ok. 300 ml przecieru pomidorowego
szczypiorek
sól
pieprz
makaron penne
starty parmezan
Penne z fasolą i frankfurterkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Frankfurterki kroimy w plastry. Podsmażamy na oleju. Kiedy będą rumiane zalewamy przecierem pomidorowym. Dodajemy mix fasoli i dusimy przez kilkanaście minut. Sos doprawiamy pieprzem, solą i szczypiorkiem. Jeśli jest za rzadki, zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar wody. Gotowy podajemy z makaronem penne i strartym parmezanem.
Komentarze